fbpx

Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Lees voor

Groente-, fruit-, tuinafval & etensresten

GFT+E bestaat uit groente- fruit-, tuinafval en etensresten. Je kunt jouw GFT+E afval inzamelen in de groene minicontainer aan huis of een verzamel container in buurt. Een heel groot gedeelte van ons afval, is GFT+E.

GFT+E zijn belangrijke grondstoffen

Van GFT+E worden onder andere compost en biogas gemaakt. Helaas komt GFT+E nog vaak bij het restafval terecht. Dit is jammer, omdat restafval wordt verbrand en zo gaan de grondstoffen uit GFT+E verloren. Het is dus belangrijk om jouw GFT+E goed te scheiden.

Weet je niet zeker of iets bij het GFT+E hoort? Lees dan snel verder óf maak gebruik van de afvalscheidingswijzer.

De afvalscheidingswijzer

Gebruik een compostemmertje of composteerbare zakjes

Praktische hulpjes in de keuken kunnen je helpen om makkelijker afval te scheiden. Zo kun je bijvoorbeeld een compost emmertje en/of composteerbare zakjes op het aanrecht gebruiken. Hierdoor kun je etensresten direct verzamelen in de keuken. Maak je gebruik van composteerbare zakjes? Zorg er dan voor dat je het zakje om de dag vervangt. Na een dag start namelijk het composteerproces al en kan het zakje scheuren. Zorg er daarnaast voor dat je etensresten zoveel mogelijk laat uitlekken voordat je ze in het bakje of zakje doet.

 

Twijfel je of jouw afval bij het GFT+E hoort?

Twijfel je of jouw afval bij het GFT+E afval hoort? Download de wel/niet lijst voor een handig overzicht.

Download de wel/niet lijst