fbpx

Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Lees voor

Milieupas & container

Jouw milieupas

Ieder huishouden in Zoetermeer heeft of krijgt van de gemeente een milieupas. De milieupas is gebonden aan jouw adres. Dat betekent dat je deze niet mag uitlenen of mee mag nemen als je verhuist. Met deze pas:

  • Krijg je toegang tot het Zelfbrengdepot.
  • Kun je jouw restafval en GFT+E afval weggooien in de ondergrondse container bij jou in de buurt. Let op, dit geldt alleen als de gemeente geen minicontainers bij je komt legen.

 

Een nieuwe pas aanvragen

Ben je jouw milieupas kwijt? Of wil je een extra pas aanvragen? Vraag dan via onderstaande knop een nieuwe aan óf kom langs bij de klantenservice afvalinzameling.

Milieupas aanvragen

Verhuizen

Ga je verhuizen? Draag jouw milieupas dan over aan de nieuwe bewoners. Als de vorige bewoner geen pas meer heeft, dan kun je gratis een nieuwe aanvragen via bovenstaande knop.Verhuis je naar een nieuwbouwlocatie? Dan krijg je van de gemeente een nieuwe milieupas toegestuurd.

Container kapot, gestolen of een nieuwe aanvragen?

De meeste laagbouw woningen in de gemeente Zoetermeer hebben een kunststof vuilnisbak voor GFT+E afval en restafval. We noemen dit minicontainers.

Kapotte container

Is jouw container kapot, heeft deze een scheur in het plastic of bijvoorbeeld een kapot wiel? Neem dan contact op met de klantenservice afvalinzameling. Op de dag van de afspraak zet je jouw container leeg voor je deur. Deze wordt dan ter plekke gemaakt of vervangen.

 

Container gestolen

Is jouw container gestolen? Doe dan aangifte van diefstal bij de politie. Je kunt met een kopie van de aangifte als bewijs een nieuwe container afhalen bij de klantenservice afvalinzameling.

 

Extra container

Heb je een extra container nodig? Je kunt een extra container of een container voor medisch afval online aanvragen. Let op! Het aanvragen van een extra container brengt mogelijk kosten met zich mee. Bij de klantenservice afvalinzameling kunt u alleen pinnen.

Container online aanvragen

Kosten aanvragen container

Omschrijving Kosten
Nieuwe minicontainer 140 liter groen, inclusief chip € 124,52
Nieuwe minicontainer 240 liter grijs, inclusief chip € 124,52
Gebruikte minicontainer 240 liter grijs, inclusief chip € 78,24
Extra minicontainer 240 liter grijs, inclusief chip € 138,16
Container bezorgen (op afspraak) € 32,54

FAQ