fbpx

Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Lees voor

Wat hoort waar?

Van minicontainer tot ondergrondse containers

Wat hoort waar?

In de gemeente Zoetermeer zamelen we afval op verschillende manieren in. Zo heeft ongeveer de helft van onze inwoners een minicontainer voor het restafval en GFT+E afval en brengt de andere helft hun restafval en GFT+E afval naar een verzamelcontainer.

Om ervoor te zorgen dat jij precies weet in welke container jouw afval hoort, hebben we een handig overzicht gemaakt in de vorm van de ‘pictogrammenkaart’. Deze kaart hebben we in 4 talen gemaakt, zodat het voor iedere inwoner duidelijk is waar welke afvalsoort hoort.

Wel/niet lijst

Door afval goed te scheiden kunnen we meer hergebruiken en houden we minder restafval over. Om ervoor te zorgen dat je snel en duidelijk kunt zien welk afval waar hoort, hebben we de wel/niet lijst ontwikkeld. In dit overzicht vind je van veel producten of ze bij PBD, papier of  GFT+E horen. Hang hem op aan de muur of leg hem in de keukenla; zo weet je makkelijk en snel wat waar hoort!

Twijfel je over ander soort afval? Gebruik dan de afval scheidingstool en zie direct in welke bak jouw afval thuishoort!

De afvalscheidingstool

Download de wel/niet lijst
Voor al je vragen over afval scheiden

Klantenservice afvalinzameling

Op deze website helpen we je graag op weg met handige tips en beantwoorden we jouw vragen over afval scheiden.

Heb je toch nog een vraag of heb je advies nodig? Neem dan contact op met de klantenservice afvalinzameling.

Neem contact op