fbpx

Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Lees voor

AAN DE BAK

met het voederverbod

Voederverbod: wat doet u nu met uw oude brood?

Zoetermeer heeft onlangs een voederverbod ingevoerd daarom mag u geen vogels, eendjes en andere dieren voeren in de openbare ruimte. Veel mensen willen hun etensresten niet verspillen en voerden het daarom aan de dieren.

De gemeente heeft een andere oplossing om uw etensresten te hergebruiken. Gooi uw etensresten weg bij het GFT+E afval. De ‘E’ in deze afkorting staat voor ‘Etensresten’.

 

 

Hoe worden uw etensresten hergebruikt?

Van GFT+E afval wordt groene energie en compost gemaakt. Groene energie is goed voor het milieu en met compost maken we de grond vruchtbaar. Zo kan ons eten daar weer op groeien. Wilt u weten wat u allemaal bij het GFT+E kunt weggooien?

Overlast en ziekte

Misschien vraagt u zich af waarom de Gemeente het voederverbod heeft ingesteld, want eendjes voeren kan toch geen kwaad? Helaas kan het wel kwaad. Dieren worden namelijk ziek van onze etensresten. Daarnaast trekken etensresten die achterblijven ongedierte zoals ratten en meeuwen aan. Ook vervuilen etensresten het water in de stad en dat is slecht voor de natuur. Om onze stad gezond en schoon te houden is het voederverbod dus nodig.