fbpx

Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Lees voor

TUIN LENTEKLAAR MAKEN?

Weet jij waar je jouw tuinafval kunt laten?

De lente is weer begonnen, het ideale moment om jouw tuin lenteklaar te maken. Zo kan onkruid worden verwijderd en er kan worden gesnoeid! Werken in de tuin brengt natuurlijk ook afval met zich mee. Weet jij waar je jouw tuinafval kunt laten?

In de GFT+E container of gratis inleveren

Begin je deze lente met onkruid verwijderen en snoeien? Klein tuinafval kun je in de GFT+E container gooien. Heb je groter tuinafval zoals takken of bijvoorbeeld grond? Je kunt grof tuinafval gratis inleveren bij het Zelfbrengdepot.

Laten ophalen

Je kunt jouw tuinafval zelfs laten ophalen door de gemeente. In het voorjaar en najaar kun je tijdens de takkenroute jouw tuinafval gratis laten ophalen. Wil je jouw tuinafval op een ander moment laten ophalen? Maak dan een afspraak bij de gemeente. Zorg er wel voor dat je de regels voor het ophalen goed doorleest! Zo wordt hout langer dan 1,5 meter bijvoorbeeld niet opgehaald.

Composteren

Je kunt jouw GFT+E afval ook zelf verwerken door in je eigen tuin een eigen composthoop maken. Zo verbeter je niet alleen de bodem van je tuin, maar zorg je er ook voor dat het afval wordt gerecycled! Composteren kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een wormenhotel of met behulp van kippen. Wil je meer weten over composteren?