fbpx

Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Lees voor

AAN DE BAK

MET BETER AFVAL SCHEIDEN

Etensresten na het koken, kartonnen dozen van een online bestelling of een lege fles wasmiddel na een wasbeurt. We krijgen elke dag met afval te maken! Een groot gedeelte van het afval komt helaas nog in de verkeerde bak terecht. Je vraagt je misschien af wat dat voor jou betekent. Met beter afval scheiden zorgen we voor een beter milieu, een schonere buurt én houden we samen de kosten onder controle. Daarom nodigt de gemeente Zoetermeer alle inwoners uit om samen aan de bak te gaan! Samen met jou willen we zorgen voor een vermindering van het restafval in onze gemeente. Doe je ook mee?

 

Meer hergebruiken

Veel inwoners denken nog steeds dat al het afval dat wordt ingezameld op één grote hoop wordt gegooid. Dat is niet waar! Al het afval in de gemeente Zoetermeer blijft gescheiden. In onze gemeente zamelen we verschillende soorten afval apart in zodat het gerecycled kan worden. Zo wordt blik bijvoorbeeld een nieuwe fiets en wordt oud papier een doos voor jouw online bestelling. Al het afval wat niet gerecycled kan worden noemen we restafval en wordt uiteindelijk verbrand. Met beter afval scheiden kan er dus meer gerecycled worden en houden we minder restafval over. Zo zorgen we samen voor een beter milieu!

 

Kosten onder controle

Iedere inwoner van Zoetermeer betaalt afvalstoffenheffing. De afvalstoffenheffing is gebaseerd op de kosten die gemaakt worden voor het verwerken van afval. Hoe meer we kunnen hergebruiken, hoe lager de kosten zijn. Met beter afval scheiden kunnen we de kosten, die van het belastinggeld betaald moeten worden, onder controle houden.

 

Een schoner Zoetermeer voor de toekomst

Met beter afval scheiden zorgen we natuurlijk ook voor een schonere buurt en een mooie toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.

 

Doe je ook mee?

Ga jij samen met ons aan de bak om beter afval te scheiden? Op zoetermeeraandebak.nl en onze social media kanalen delen we alle informatie rondom afval én tips om gemakkelijker afval te scheiden.